Acum 1822 zile

Closer – rezidenta artistului David Bertizzolo

Vineri, 24 mai 2013 ora 19:00Carpat Sticks (Str. I.I. de la Brad, Nr.15)

Din dorinţa de a stimula apariția unor noi proiecte, Institutul francez din Timişoara şi întreprinderea Carpat Sticks s-au asociat pentru a organiza rezidenţa unui artist. Proiectul s-a născut din ideea de a oferi posibilitatea unui artist să creeze şi în afara atelierului său şi, prin inventivitate, să transforme într-o clipă materia primă cu care lucrează angajaţii unei fabrici într-o operă de artă!

Astfel, cufundat în lumea industrială, David Bertizzollo crează, timp de o lună, o operă, rezultat al întâlnirilor sale cu angajaţii şi a utilizării bețișoarelor din lemn, specialitatea fabricii. Progresând în fiecare zi, David Bertizzolo construieşte o sculptură în incinta fabricii, sculptură care va fi inaugurată la sfârşitul rezidenţei sale artistice, în 24 mai. Aceasta va fi expusă la Carpat Sticks, unde, zi de zi, angajaţii vor putea urmări cu curiozitate sau amuzament cum obiectul muncii lor se transformă în operă de artă.

Etapele proiectului pot fi urmărite pe site-ul internet al Institutului francez (www.institutfrancais-roumanie.com) și pe site-ul internet al artistului (projet-oaz.blogspot.ro)

Vernisaj: vineri, 24 mai, ora 19

Carpat Sticks (Str. I.I. de la Brad nr.15)

Proiectul la care voi lucra în timpul rezidenței mele în întreprinderea CARPAT STICKS din Timișoara este axat în jurul noțiunii de teritoriu ca și spațiu încarnat. Closer investighează valoarea noțiunii de colectiv, de partajare și de apropiere. Valorile inerente ale întreprinderii Carpat Sticks, acelea ale dezvoltării durabile, ale încarnării istoriei și ale întemeierii echipei, m-au îndreptat imediat la reflecția asupra noțiunii de teritoriu. Este o rețea simbolică indentitară, urma unei treceri, a unui loc de viață, amprenta oamenilor a căror sentiment al apartenenței este legat de o percepție comună a spațiului și a timpului. O întreprindere al cărui nume include teritoriul Carpaților și care este în strânsă legătură cu teritoriul și cu locuitorii săi.

Câteva cifre

33000 beţişoare

1500 metri de fir de nylon

7 litri de lipici

26 de zile şi 26  de nopţi de lucru

Spuneți-vă părerea despre acest eveniment!

Calendar evenimente Timişoara

Următoarele evenimente

Evenimente în curs de desfăşurare