Acum 1271 zile

Ce mai faci, scriitorule? Dialog cu Radu Vancu

Miercuri, 26 noiembrie 2014 ora 19:00Librăria Cărtureşti (Str. Mercy, Nr. 7, Timişoara)

Miercuri, 26 noiembrie, ora 19:00, în librăria Cărtureşti Mercy vă aşteptăm la un dialog prietenesc cu unul dintre cei mai importanți tineri poeți români Radu Vancu. Moderator va fi Bogdan Munteanu.

Ce mai faci, scriitorule? reprezintă continuarea, sub un nume și o imagine noi, a dialogurilor cu scriitori pe care Cărtureștiul le-a propus în ultimii ani. Niște întâlniri tihnite și fără fasoane, cu oameni în carne și oase pe care-i aducem în fața voastră pentru părerile și ideile lor. Îi întrebăm despre scris și literatură, dar și despre stil de viață, pasiuni, dileme, politică și societate. Și ne închipuim că genul ăsta de întâlniri au loc peste tot unde există o viață literară normală.

Unii din invitații noștri sunt celebri, atât cât permite literatura română. Alții, dimpotrivă, necunoscuți marelui public – noi credem însă în ei și vă propunem să-i descoperiți înainte de-a intra în manuale. În cazul celor pe care i-ați citit deja, poate fi o provocare să vedeți dacă sunt așa cum vi i-ați închipuit. Sau să le spuneți, pur și simplu, ce credeți despre cărțile lor, cât de mult v-au încântat, intrigat sau dezamăgit. În cazul celor de care n-ați auzit, fiți curioși și riscați – cine știe, poate se lasă cu fiorii primei întâlniri. În fine, noi credem că e o șansă să ai acces la making off-ul cărților și că asta îți poate spori plăcerea lecturii – altfel bei și un vin după ce ai vizitat crama și ai discutat prietenește cu proprietarul, privind cum apune soarele peste vie.

La finalul întâlnirilor veți ști cu siguranță dacă doriți una sau mai multe dintre cărțile invitatului, un autograf sau adresa sa de facebook. Deși nu vânzarea este miza principală a acestor evenimente, suntem convinși că achiziția cărților e cea mai concretă metodă de a susține autorii care v-au convins.

Poezia lui Radu Vancu nu seamănă cu nimic din ce scrie în prezent literatura română. Este un virtuoz de tipul lui Malmsteen, în solo-urile sale de chitară, încercând a forţa cu toate mijloacele limitele tehnice ale artei, clar are în acelaşi timp rafinamentele demoniac-senzuale ale unui Steve Vai, exercitând o atracţie comparabilă cu a unor veritabile concerte rock din anii ’80-’90.” (Dragoş Varga)

Localizare pe hartă

Spuneți-vă părerea despre acest eveniment!

Calendar evenimente Timişoara

Următoarele evenimente

Evenimente în curs de desfăşurare